NEWSTART er et akronym for de åtte helsenøklene på engelsk:

Filosofi

Både tid og vitenskap har vist at en god forståelse og anvendelse av disse helseprinsippene fremstår som hovedgrunnlaget for både å vedlikeholde - og gjenvinne helse. Problemet er at de fleste kroniske sykdommer har sine røtter i faktorer som kan forandres, eller livsstilsvalg som vi gjør over tid. Men dette kan være gode nyheter fordi en NY START kan effektivt optimalisere disse prinsippene og resultere i en friskere og lykkeligere deg!

«Godt sammensatt vegetarkost er ernæringsmessig fullverdig og kan ha positive helseeffekter med tanke på forebygging og behandling av flere sykdommer». - Helsedirektoratet

Måten vi behandler vår kropp på, har en virkning som er lett å forutse. En rask titt på helsenøklene i NEWSTART åpenbarer flere fysiske områder som har innflytelse på helsen til kroppen vår. Men virkeligheten er at tanken avgjør om vi vil arbeide for eller mot disse helsenøklene. Forholdet mellom sinnet og kroppen er sterkere enn folk flest tror. Hvordan kan et helseforhold bli påvirket av ens mentale tilstand? For eksempel kan depresjon være årsak til mindre trening, overspising og resultere i at du legger på deg eller får diabetes. Stresset ved overarbeid kan svekke immunforsvaret, resultere i mer sykelighet eller svekket evne til å kjempe mot kroniske sykdommer som kreft. Tiltak betyr noe, og det er tanken som gjør at du handler. En NY START, både når det gjelder å ta imot kunnskap og leve ut en bedre livsstil, kan hjelpe deg i å gjøre forandringer som varer.

Behandling

Mental viljestyrke virker inn på den fysiske helsen, men det at du gir kroppen fysiske behandlinger er med på å bedre både mental helse, så vel som at det bidrar til fysiske fordeler. Massasje, varmebehandlinger, fotterapi og hydroterapi (vannbehandlinger) kan redusere stress, øke blodsirkulasjonen og på den måten ha en positiv virkning på immunsystemet og helingsprosessen. Ved behov er fysioterapi- behandlinger tilgjengelige i løpet av et opphold på Fredheim. Avhengig av ens bestilling, kan forskjellige blodprøver bli tatt ved ankomst og før en reiser, nettopp for å sammenligne.

Behandling

Spaserturer

Ni daglige utflukter uavhengig av vær, vanligvis 1-1,5 timers turer. Å gå på ski er ofte en mulighet, når været tillater det.

Matdemonstrasjoner

Fire praktiske demonstrasjoner av vegansk matlaging med forklaringer og råd. I tillegg får du mulighet til å smake maten selv.

Forelesninger

Elleve slike som skal informere, inspirere, motivere og gi større visjoner.

Seminarer

Fire engasjerende og praktiske samlinger som hjelper til å klargjøre, forenkle og implementere den kunnskapen som du har fått.

Vanlige resultater

Idet programmer over hele verden bruker NEWSTART helsenøklene, finner flere forutsigbare virkninger sted. Endringene skjer ofte innen to uker, og de fleste skjer på mindre enn fire uker. Dette er noen av de helsefordelene våre gjester vanligvis erfarer i løpet av kort tid.

 • Reduksjon når det gjelder overvekt/fedme
 • Senking av blodtrykket
 • Senking av for høyt blodsukkernivå
 • Senking av kolesterolnivået
 • Forbedret forhold mellom total kolesterol og HDL-kolesterol
 • Forbedret tarmfunksjon
 • Forbedret kontroll av reflukssymptomer, halsbrann og sure oppstøt
 • Forbedret skjoldbrukskjertelfunksjon (både når det gjelder økt energi og blodprøve-nivåer)
 • Forbedret søvnkvalitet, timing eller lengde
 • Lavere hvilepuls
 • Mindre matsug
 • Større grad av tilfredshet og velvære

Bestill opphold nå Ring oss: +47 32 86 71 00

Se liste med programdatoer

^