Vi hjelper deg til fornyet helse

Vår lidenskap

Vår lidenskap

De fleste mennesker som ønsker å bli friskere, sliter med å gjøre tilpasninger som varer, og som ofte resulterer i nedslående tilbakefall. Vi på Fredheim Livsstilssenter er motivert for å tilby helseprogram som bidrar til holdbare endringer, slik at det blir mulig å få et friskere og lykkeligere liv.

Vårt fokus

Vi har fokus på å forbedre praksis når det gjelder helse i stedet for å stole utelukkende på medisiner. De som ikke er fornøyd med kun å behandle symptomer, men ønsker å ta tak i de underliggende årsakene til sykdom, finner et unikt og attraktivt tilbud med Fredheim.

Vårt fokus

Våre fans

Aimee Linnerude
“Jeg har hatt en ganske dårlig helsetilstand nå i syv år. Jeg fikk en veldig alvorlig thyroidea betennelse… så fikk jeg også andre autoimmune sykdommer i hele kroppen… Jeg har blant annet veldig mye leddsmerter, masse smerter i hele kroppen.”
“Etter 3-4 dager her, slapp de aller meste smertene i leddene mine… sånn at jeg har kunnet gå på en helt annen måte, for jeg har jo omtrent vært helt invalid. Og jeg har vært med på fjellturer.”
Aimee Linnerude, gjest
Turid Sjølstad
“Det har vært litt for mye i litt for lang tid. Det var bare slitsomt og tomt… og jeg så ikke så mye mening i så mye akkurat da…”
“Selv om jeg ikke har blitt helt forandret på 10 dager, så merker jeg den forandringen som har skjedd. Og den har gitt meg inspirasjon til å ha tro på at jeg kan fortsette med det når jeg kommer hjem. Få snudd på det som var dårlige vaner, og få inn nye sunne vaner, det har jeg litt tro på nå.”
Turid Sjølstad, gjest
Selma Salem
“Jeg har vært igjennom 3 år med store vanskeligheter og masse, masse stress. Så jeg har pådratt meg magesår. Pluss at jeg da ble i så dårlig forfatning at jeg ikke fikk mosjonere sånn som jeg pleide å bruke. Så jeg hadde lagt på meg ganske mye, og slet veldig med hva jeg kunne spise… Det som har skjedd er jo at magesåret har jeg blitt kvitt. All denne svien jeg hadde i magen, det er borte. Så har jeg gått ned 4,2 kilo. Pluss at jeg har jo også da en diabetes 2 type, og når jeg kom hit så brukte jeg 4 blodsukker piller, og nå tar jeg bare en.”
Selma Salem, gjest
Vår retning

Vår retning

Fredheim jobber iherdig for å gjøre sin ekspertise innen helse gjennom 40 år lett tilgjengelig på nett. På grunnlag av våre kristne kjerneverdier om å gjøre godt mot alle mennesker, er vi begeistret over å kunne dele velsignelsen av god helse med en enda større del av samfunnet gjennom nettet.

Vår beliggenhet

Vår beliggenhet

Stedet har en familiær atmosfære og ligger naturskjønt til i stille og rolige omgivelser i Gruveåsen på Kongsberg med flott utsikt mot Skrimfjella. Her kan både syke og friske finne hvile fra hverdagens mas og jag, gå turer i skog og mark med ledsager eller alene, lytte til lærerike foredrag og stresse ned med massasje, boblebad og badstue.

Vår filosofi

Vår filosofi

Kjernen i vårt program er å hjelpe hver gjest til å oppnå et balansert liv når det gjelder ernæring, trening, vann, sol, moderasjon, luft, hvile og tillit - det som går under benevnelsen de åtte helsenøklene. Vårt fokus når det gjelder både teoretisk og praktisk undervisning gjør det enklere for deg å følge opp dine egne mål etter ditt opphold på Fredheim. Selv om gjester erfarer at det legges vekt på trening, stressreduksjon og optimal ernæring, så er vår spesialitet å tilby en 100% plantebasert spiseseddel som inkluderer mye råkost og appetittvekkende varmretter, som vi får mange tilbakemeldinger på. Denne dietten er laget for å forbedre kroniske symptomer og opprettholde god helse. I tillegg finner gjester det ganske overraskende at plantebasert mat kan smake så godt!

Fredheims visjon, misjon og kjerneverdier

Visjon

Skandinavias beste og mest konkurranse-dyktige alternativ for å implementere sunne vaner

Misjon

Gjør sunne vaner lettere

Våre kjerneverdier

FAMILIÆRT – en varm atmosfære
INSPIRASJON – styrke til forandring
KVALITET – gjennom kunnskap og erfaring
INTEGRITET – ønske om å være ekte
NYTENKNING – gjennom videreutvikling og praktiske løsninger
KRISTNE VERDIER – omsorg for hele mennesket

Vår historie

Vår historie

Fredheim så dagens lys i 1980 i det lille tettstedet Skotselv, midt mellom Hokksund og Åmot i Buskerud. Stedet var lite og hadde plass til bare 10 gjester om gangen. På grunn av stor pågang tok det ikke lang tid før vi var fullbooket flere måneder fram i tid. Etter syv suksessrike år fikk vi i 1987 muligheten til å kjøpe et tidligere astmahjem med fantastisk beliggenhet i Gruveåsen i Saggrenda på Kongsberg – et sted omringet av nydelig furuskog og kjent for sin gode og helsebringende luftkvalitet.
Dette var et rolig, helsefremmende og tilbaketrukket sted som passet meget godt for et voksende livsstilssenter, og siden den gang har vi vært her. I over 40 år har vi utviklet og brukt et meget effektivt program som har gitt oss kunnskap og erfaring til å hjelpe mange mennesker med forskjellige livsstilsykdommer.

Våre venner

Våre venner

Har du blitt inspirert av Fredheim-opplevelsen og ønsker å dele din begeistring med andre? Her kommer noen forslag til hva du kan gjøre:

  • Dele ut brosjyrer og fortelle om Fredheim – ta med så mange brosjyrer du ønsker når du er hos oss eller vi sender deg gratis i posten.
  • Gi et gavekort til en du bryr deg om.
  • Samle en gruppe venner/interesserte som du ønsker skal få en opplevelse/smakebit av Fredheim, så kan vi arrangere en ”helsedag” eller en ”helsehelg” spesielt for dere. Ta kontakt hvis dette er av interesse.

Ønsker du å støtte Fredheim med en pengegave kan dette settes inn på konto 2801.48.47334 (fra utlandet: IBAN: NO07 2801 4847 334 - BIC/SWIFT: SPSONO22XXX). Vi er også åpne for dine idéer – kontakt oss gjerne for et samarbeid.

^